Over Studiegeest


Onze missie

Studiegeest wil inzicht geven in de eigen mogelijkheden en talenten van jongeren, zodat ze met meer zelfvertrouwen de best passende studiemethode toepassen.

Studiegeest coacht jongeren bij het vinden van een passende studiekeuze voor het hoger onderwijs, zodat ze zich kunnen ontplooien en later op professioneel vlak bij een passend bedrijf de juiste functie kunnen opnemen.


“Het enige wat succesvolle mensen onderscheidt van andere mensen, is dat ze blijven volhouden.”

-365 dagen succesvol-


Contacteer Studiegeest
 

Carl de geest, studiebegeleider, studiekeuzebegeleider en founder van studiegeest Studiecoach Mortsel Edegem Wilrijk Berchem Aartselaar Kontich Hemiksem Hoboken Antwerpen Deurne Mechelen Waarloos Willebroek

Mijn verhaal

Na mijn humaniora volgde ik een opleiding industrieel ingenieur landbouw en een HBO speciale lerarenopleiding/ D-cursus. Later rondde ik een tweejarig traject NLP-master practitioner af.

Tijdens mijn 30-jarige carrière werkte ik voor verschillende bedrijven in de landbouwsector. Ik nam naast ondersteunende rollen in kwaliteitscontrole ook trekkende rollen in logistiek, projecten, sales en marketing op. Na jarenlange commerciële jobs in binnen- en buitenland, besefte ik dat ik niet meer tevreden was met de invulling van mijn werk. Bij een tijdelijke job in de administratie kwam ik erachter dat ik het directe contact met mensen enorm miste.

Toen ik in 2019 de VDAB beroepsoriëntatietest invulde, kwam het besef dat ik mijn eigen vaardigheden en interesses ook anders kon bekijken. Ik besloot de opleiding Studiecoach te volgen.
Op dat moment nam ik ook al deel aan het jaarprogramma “365 dagen succesvol“ in Nederland.
Dit traject hielp me om uiteindelijk de stap te zetten naar de job van zelfstandige studiebegeleider.

In mijn hoofd werd groei in cijfers vervangen door groei voor jonge mensen en groei in inzicht, doorzetten en ergens voor durven gaan. Klantgericht werd zorgzaam en respectvol.

Dit inzicht sloot goed aan bij het vrijwilligerswerk dat ik de laatste twee jaar als mentor bij baanbrekers oppakte. Ik begeleidde een aantal workshops op middelbare scholen. Deze toekomstgerichte oriëntatie voor beroep of opleiding stimuleerden de jongeren om na te denken over welzijn op school, toekomstplannen en eigen talenten. De nood aan hulp was een eyeopener.

Sinds vorig jaar ben ik vrijwillige buddy bij Armentekort in Antwerpen. Het geven van vertrouwen en empoweren van mensen inspireert me.